cavinng2017a

Kolorowe, piękne dekoracje z owoców i warzyw powstawały 18 i 19 listopada 2017r. na zajęciach kwalifikacyjnego kursu zawodowego –  kucharz z podstawami dietetyki w Zespole Szkół w Ożarowie im. Marii Skłodowskiej – Curie. Wymogiem czasu jest to, że kucharz ma za zadanie nie tylko przygotować smaczne i zdrowe dania, ma także tak je ozdobić i podać, aby działało na zmysły i zachęcało do zjedzenia.
Okazuje się, że nawet z jabłka, czy marchewki można stworzyć dzieło sztuki. Przekonali się o tym nasi kursanci. Instruktorkami warsztatów były panie: Agnieszka Domagała i Jolanta Kitlińska, które uczą na tymże kursie. Pani Agnieszka posiada nie tylko dużą wiedzę związaną z tematyką żywienia, ale także umiejętności wynikające z doświadczenia i zamiłowania do carvingu. W trakcie warsztatów uczestnicy korzystali z książek i prezentacji traktujących o carvingu.

carving1b

Nasi słuchacze świetnie radzili sobie z tą trudną sztuką zdobienia. Podejmowali próby wiedząc, że do perfekcji daleka droga, a każdy sukces dawał wiele satysfakcji.

facebook_page_plugin

Online

Odwiedza nas 73 gości oraz 0 użytkowników.

Polub nas

fb

Copyright © 2018 ZS Ożarów im Marii Skłodowskiej-Curie. All Right Reserved.
Powered By Joomla Perfect